10 Dakikada Hazırlanan Çiğ Köfte: Geleneksel Yöntemden Daha Lezzetli!

Hızla akan günlük yaşamda mutfakta geçirecek zaman azalıyor. Ancak geleneksel tatlardan vazgeçmek gerekmiyor. Usta bir çiğ köfteyi sadece dakikalar içinde sofranıza getirmek mümkün! Yoğun günlerinizde bile hazırlamanız kolay, lezzetinden ödün vermeyen 10 dakikalık çiğ köfte tarifinin ipuçları ve ayrıntıları burada.

10 Dakikada Hazırlanan Çiğ Köfte: Geleneksel Yöntemden Daha Lezzetli!

Türk mutfağının öne çıkan tatlarından biri olan çiğ köfte, özellikle uzun süreli yoğurma işlemiyle anılmaktadır. Ancak, günümüzün hızlı temposunda bu lezzetten uzak kalmak zorunda değilsiniz. Sanki usta bir aşçı tarafından hazırlanmış gibi, yalnızca 10 dakikada yapabileceğiniz pratik bir çiğ köfte tarifi ile sizlerleyiz. Bu tarif, yoğun bir iş gününün ardından bile lezzet düşkünlerinin imdadına koşacak nitelikte.

GEREKEN MALZEMELER

2,5 su bardağı esmer bulgur

1,5 su bardağı sıcak su

1 çay bardağı isot

1 çay bardağı zeytinyağı

3 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber

3 yemek kaşığı domates salçası

5 yemek kaşığı nar ekşisi

1 çay kaşığı tuz

1 adet soğan

1 adet limon suyu

evde-kolay-cig-kofte.webp

HAZIRLANIŞI

  • Çiğ köfte tarifi için öncelikle bulguru derin bir kapta toplayın ve üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu dökün. Üstünü kapatıp 10 dakika beklemesini sağlayın.
  • Bu sırada, soğanı mutfak robotunda ince ince doğrayın.
  • Doğranan soğanı tel süzgece aktararak fazla suyunu bastırarak çıkarın.
  • İsotu bir kasenin içine alıp üzerine sıcak su ekleyerek yaklaşık 5 dakika bekletin.
  • Bulgur yeterince şiştikten sonra, mutfak robotuna bu kabarmış bulguru koyun. Üzerine, robottan geçirilen soğanı, ıslatılmış isotu (suyuyla birlikte), limon suyunu, nar ekşisini, zeytinyağını, tuzu, salçayı ve kırmızı biberi ekleyerek, ara ara durarak 10 dakika kadar karıştırın.
  • Karışımı uygun bir kabın içine alın ve ellerinizle birkaç dakika yoğurun.
  • Son olarak klasik çiğ köfte formunu verin.

Afiyet olsun!